Ох вже ця італійська кухня... Здавалося б, усе так просто: тісто замісив, лапшичку нарізав і все там. А ні! Весь секрет не тільки у правильно приготованому тесті, але і ідеально розкатаної і нарізаною пасті. І якщо для виготовлення того самого тіста використовують спеціальні тістоміси (планетарні міксери), то для ідеально тонкого пласта тіста і нарізки всіляких форм пасти існують так звані лапшерізки.
Це може бути суто машинка для розкочування тіста (наприклад, Marcato Atlas Roller) або ж повний комплект: тестораскатка–локшинорізка. Мається на увазі наявність декількох насадок: одна з них для розкачування тіста, решта – для нарізки (в нашому каталозі товарів це Marcato Atlas 150 або 180 mm.). Цифри 150 і 180 мм в назвах моделей позначають ширину валів, а значить і пласта тесту, який ми отримуємо на виході. Такі лапшерізки, завдяки своїй компактності, найчастіше використовують в домашніх умовах. Хоча, якщо до такої машинці приєднати мотор Pasta Drive, то продуктивність стане достатньою для використання її в кафе і закусочних.
Безсумнівні переваги таких лапшерезок полягають у наступному:
· вони займають мало місця;
· мають всі функції професійних машин. Так сказати, це просто зменшена версія);
· локшинорізка ручна дуже зручна в плані того, що можна дуже легко контролювати швидкість обертання валиків;
· наявність безлічі насадок Accessorio для різних типів локшини і равіолі;
· це оригінальна тестораскатка (Італія), виготовлена з нержавіючої сталі, яка буде служити роками.
Існують також подарункові варіанти таких машинок:
· різнобарвна серія тісторозкачувальних машинок Marcato;
· Marcato Pasta Set – повний комплект для любителів італійської кухні, що поєднує в собі тестораскатку, насадки для локшини і равіолі;
· неперевершена ретро серія Marcato Otello у трьох оригінальних кольорах.
Для тих же, кому 180 мм – це мало, є у нас і побільше локшинорізка Akita JP 260 mm Pasta Professional. У наборі з нею поставляється також насадка для спагетті і вона може бути укомплектована електроприводом Pasta Motor.
Як користуватися лапшерезкой?
Ручні тісторозкатки складаються з
1. основи, яка кріпиться до столу;
2. насадки для розкочування тіста, що має два круглих гладких валу, відстань між якими і визначають товщину тесту;
3. насадок для різання локшини, які також мають валики, але вони вже не гладкі, а рифлені – мають на своїй поверхні леза різних форм і ширини, які і визначають тип пасти, яку ми отримуємо на виході;
4. ручки, яка і приводить в рух вищевказані валики;
5. регулятора товщини тесту – це механічний ролик, обертаючи який можна або зменшувати, або збільшувати відстань між валами тісторозкачувальної машинки.
З цього випливає, що все, що повинен зробити користувач, це прикріпити машинку до робочої поверхні, вставити ручку в корпус тісторозкатки, потім настроїти товщину тесту і, вставивши пласт тіста між валами, починати крутити ручку. І, вуаля – на виході отримуємо ідеально рівну пласт тесту, який потім можна також пропустити між валами лапшерізки і отримати фігурну або рівну локшину.
Як обслуговувати лапшерезку?
Перше використання машинки для розкочування тесту, природно, не дозволить використовувати розкатане тісто в їжу його варто викинути. Тому для першого разу візьміть зовсім маленький шматочок тіста, просто щоб його вистачило на «чорнову» ходку. Далі вже можна розкачувати тісто за описаним сценарієм.
Домашні тісторозкатки не підходять для миття в посудомийці, та й взагалі в принципі повністю мочити їх не варто. Досить протирати валики щіточкою або дерев'яною паличкою. Якщо потрібно провести внутрішню чистку машинки, то можна дістати пластикові протектори і тоді Ви отримаєте доступ до важкодоступних місць лапшерізки. От і все. Хіба що, виробники рекомендують в перервах між використанням зберігати домашню лапшерезку в коробці.
Так що якщо Ви раптом ще не вирішили, де придбати лапшерезку, то ми готові запропонувати Вам свої послуги) Ми постараємося допомогти Вам з вибором, проконсультуємо з будь-якого питання стосовно товару. Раді повідомити, що наша мережа розширюється і машинки для пасти також є і у наших дилерів, компанії UASAN.